Ik ben een grote voorstaander van remote werk omdat dit mij de vrijheid geeft om te werken waar, hoe en wanneer ik het meest productief ben. Bovendien geeft het kansen aan mensen die zonder remote werk nooit toegang zouden kunnen krijgen tot bepaalde jobs. Door fysieke of mentale beperkingen, de plaats waar ze geboren zijn, hun woonsituatie,…

Ik ben een creatieve generalist waardoor ik een heel brede achtergrond heb. Ik hou van veranderingen en nieuwe uitdagingen, iets wat vele mensen juist afschrikt. Daardoor heb ik al in vrijwel elk departement van een bedrijf gewerkt. Ik kan me dus makkelijk verplaatsen in andermans job .

Ik leer graag bij van andere culturen en levenswijzen. Het was dan ook geen verrassing wanneer ik een relatie begon met een Indonesische, islamitische man. Hij verrijkt mijn leven en wij leren elke dag bij van elkaar. Het is niet altijd makkelijk om samen te wonen met iemand die een totaal andere achtergrond heeft, maar de uitdaging is zeker de moeite waard.

Ik ga positief door het leven in die zin dat ik er steeds van overtuigd ben dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Ik blijf dan ook niet makkelijk bij de pakken zitten. Bovendien ben ik nieuwsgierig naar hoe andere mensen het leven aanpakken, ik ga steeds een gesprek met een open mind aan.

In Bali

🤔 Wie ben ik?

✔️ Een nieuwfreak in hart en nieren. Ik zei al van jongs af aan regelmatig: ‘Ik heb iets nieuws nodig in mijn leven’.

✔️ Een kennisspons. Toen ik in het middelbaar zat, zei ik altijd dat ik nooit meer zou studeren als ik eenmaal mijn diploma had. Sinds het afstuderen aan de universiteit heb ik echter nog verschillende opleidingen gevolgd. Het is duidelijk dat niet het leren een probleem was, maar eerder de manier waarop ons klassiek onderwijs ingericht is.

✔️ Een gevoelige rationeel. Ik ben analytisch en nuchter en over het algemeen heel rationeel, maar kan me tegelijkertijd ook heel makkelijk verplaatsen in andermans schoenen en moedig het tonen van emoties aan.

✔️ Een efficiënte gogetter. Als ik weet wat ik wil, ga ik ervoor. Ik ben iemand die de zaken aanpakt, maar wel liefst op een zo efficiënt mogelijke manier.

✔️ Nieuwsgierig. Ik ben steeds geïnteresseerd in het leven van andere mensen, hoe zij dingen aanpakken en problemen oplossen. Het is enorm leerrijk en verrijkend.

Wat mensen zeggen over mij

Ik ken Lotte ondertussen al meer dan 20 jaar en ervaar ze als een bijzonder wijs, deskundig en gedreven vrouw. Ze heeft een heel specifiek inzicht in situaties en cijfers en beheert haar materie grondig. Ze merkt de kleine details op en als ze iets tegenkomt dat niet helemaal klopt, zal ze hierop blijven zoeken tot het gefixt is. Zo heeft ze mij al meermaals geholpen onderweg. En duidelijkheid en vertrouwen gegeven in mezelf en de stappen die ik wenste te zetten (maar nog niet helemaal durfde). Zo heeft ze mij bijvoorbeeld geïnspireerd in mijn stap naar voltijds zelfstandige door samen de cijfers te bekijken en waardevolle tips te geven zodat het iets stabiel kon worden op lange termijn. En dit allemaal vanuit een warme, coachende stijl. Haar antwoorden zijn altijd snel en grondig, met oog voor het bredere geheel.

Catherine Vanthemsche

Mijn naam is Liam Van Eynde en ik zat zelf al een tijd met de gedachte om remote werken in optie te nemen. Dit was geïnspireerd door enkele mensen die ik op de zoektocht naar ervaringen en tips tegenkwam, namelijk Lotte. 

Ik had op internet en voornamelijk YouTube al heel wat info gevonden of meer inspiratie gekregen. Nu zijn er uiteraard vragen die je enkel kan stellen aan iemand die het effectief doet en er ervaring in heeft. Bijvoorbeeld, op welke websites of pagina’s zoek jij voor werk en welk werk kan je best doen? Is de verloning oké? Hoeveel heb je per maand nodig om remote rond te komen? Welke landen raad je aan, welke raad je niet aan…

Enorm veel vragen dus waar je een persoonlijk en specifiek antwoord op zoekt. Deze heb ik dan ook gekregen dankzij Lotte. De vragen die ik stelde werden super beantwoord. Mijn LinkedIn is dankzij haar ook op punt gekomen en dan kon de zoektocht beginnen!

Enkele weken/maanden later nam Lotte contact met me op om te kijken hoe het ging en wat ik op het moment deed van werk. Ik werkte echter toen niet remote, ik had snel een job nodig en ben in een lokale pc-hardware winkel gestart als klanten dienst agent. Echter werd dit snel eentonig en ben ik na een 9-tal maanden opzoek gegaan. Gelijk nam Lotte weer contact met me op en toen heb ik de stap durven zetten om met mijn toekomstige baas te bespreken. Mijn baas en ik lopen nu een traject af om te bekijken tot in het hoeverre dit kan gaan, prijzen, … En op langer termijn zou ik dus eventueel remote hier kunnen werken. Momenteel heb ik al zeer losse uren en kan ik steeds van thuis uit werken ook.

Ik ben nog niet volledig op mijn einddoel maar dankzij Lotte ben ik zeker en vast al op de goede weg en kort bij!

Bedankt!!

Liam Van Eynde

Podcast opt-in

Blijf op de hoogte van mijn podcast

 

Als je jouw e-mailadres achterlaat, blijf je op de hoogte van nieuwe podcast afleveringen en alle andere nieuwtjes over de podcast 'Mijn leven, mijn keuzes'.

Instemming

Je bent ingeschreven voor de podcast nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Als je jouw e-mailadres achterlaat, schrijf je je in voor de nieuwsbrief van 'Mijn leven, mijn keuzes'. Je wordt op de hoogte gebracht van nieuwe blogposts en krijgt regelmatig een inspiratiemail.

Instemming

Je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief

Een hobbelige weg naar geluk

 

Laat je e-mailadres achter en krijg de eerste hoofdstukken rechtstreeks in je inbox. Je wordt tevens op de hoogte gebracht wanneer het boek gepubliceerd en te koop is.

Instemming

Je ontvangt de eerste hoofdstukken in je inbox. Kijk zeker ook je spam na.

Subscribe to the newsletter

 

By leaving your email address, you sign up for the 'My life, my choices' newsletter. You will regularly receive emails.

Consent

You are subscribed to the newsletter