Consultant communicatie en samenwerking met Indonesiërs

Reis naar Pulau Weh

Herken je één of meerdere van deze situaties met jouw Indonesische collega’s?

❌ Je hebt iets uitgelegd en was ervan overtuigd dat ze het begrepen, maar uiteindelijk blijkt dat ze het toch niet (helemaal) juist uitvoeren.

❌ Je hebt een deadline opgegeven, maar ontvangt niets op het afgesproken tijdstip.

❌ Je vraagt hen om iets te doen en zij zeggen geen ‘nee’, maar toch gebeurt het niet.

❌ Je voelt dat er spanningen zijn, maar begrijpt niet wat er verkeerd gelopen is.

❌ Je communiceert met hen, maar hebt toch steeds het gevoel dat het niet juist verwerkt of opgenomen wordt.

✅ Dit zijn maar enkele voorbeelden die tot grote frustraties kunnen leiden. Nochtans zijn er heel duidelijke redenen waarom Indonesiërs op een bepaalde manier handelen. Je moet gewoon de juiste manier van communicatie vinden die aangepast is aan hun noden.

Hofstede heeft een tool ontwikkeld om cultuurverschillen tussen twee of meerdere landen te vergelijken. Deze tool geeft je al meteen een goed overzicht van hoe Indonesiërs denken en hoe dat verschilt met ons. Ga naar de tool door op de knop hieronder te klikken.

Deze tool is echter enkel een overzicht en geeft geen uitleg over specifieke situaties. Wil je daar graag hulp bij, neem dan zeker contact met me op. Ik heb veel ervaring in het omgaan met Indonesiërs, weet hoe ze te werk gaan en heb bovendien ook jaren gewerkt in de bedrijfswereld en voor de overheid. Dankzij de verscheidenheid aan jobs die ik gedaan heb – financiën, project management, sales, customer succes en IT – kan ik makkelijk communiceren met verschillende departementen. Ik begrijp de verscheidene noden, zowel wat betreft departementen als wat betreft cultuur.

Waterval in Indonesië
Podcast opt-in

Blijf op de hoogte van mijn podcast

 

Als je jouw e-mailadres achterlaat, blijf je op de hoogte van nieuwe podcast afleveringen en alle andere nieuwtjes over de podcast 'Mijn leven, mijn keuzes'.

Instemming

Je bent ingeschreven voor de podcast nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Als je jouw e-mailadres achterlaat, schrijf je je in voor de nieuwsbrief van 'Mijn leven, mijn keuzes'. Je wordt op de hoogte gebracht van nieuwe blogposts en krijgt regelmatig een inspiratiemail.

Instemming

Je bent ingeschreven voor de nieuwsbrief

Een hobbelige weg naar geluk

 

Laat je e-mailadres achter en krijg de eerste hoofdstukken rechtstreeks in je inbox. Je wordt tevens op de hoogte gebracht wanneer het boek gepubliceerd en te koop is.

Instemming

Je ontvangt de eerste hoofdstukken in je inbox. Kijk zeker ook je spam na.

Subscribe to the newsletter

 

By leaving your email address, you sign up for the 'My life, my choices' newsletter. You will regularly receive emails.

Consent

You are subscribed to the newsletter